Οδηγίες χρήσης για το ταψί κάρβουνου
1. Αφαιρέστε τις σχάρες και τις πλάκες ψησίματος από τη ψησταριά σας, τοποθετώντας το ταψί με τα κάρβουνα πάνω στους καυστήρες. Γεμίστε το ταψί με μια στρώση κάρβουνων. Επανατοποθετήστε τις σχάρες στη ψησταριά σας.
2. Ανάψτε τους καυστήρες κάτω από το ταψί κάρβουνων, στην μεγαλύτερη ένταση. Αφήστε τους καυστήρες αερίου να «ανάψουν» το κάρβουνο.
3. Μόλις ανάψουν, σβήστε τους καυστήρες, κλείστε το καπάκι στη ψησταριά σας και περιμένετε 10 έως 30 λεπτά μέχρι τα κάρβουνα να γίνουν στάχτη, όπως θα κάνατε συνήθως.
4. Χρησιμοποιήστε τη σχάρα σας όπως θα κάνατε με τους καυστήρες αερίου, η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα μαγειρεύετε με κάρβουνα.
5. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, αφαιρέστε το φαγητό από το μπάρμπεκιου και καθαρίστε τις σχάρες μαγειρέματος όπως θα κάνατε συνήθως. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τα κάρβουνα να καούν, αφήνοντας το ταψί με τα κάρβουνα να κρυώσει εντελώς.
6. Μόλις καεί και κρυώσει τελείως, χρησιμοποιήστε μερικά ανθεκτικά στη θερμότητα γάντια, σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα καυτά κάρβουνα, για να μετακινήσετε τις σχάρες μαγειρέματος και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το ταψί και τα χρησιμοποιημένα κάρβουνα.
7. Τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα κάρβουνα σε ένα κουβά τέφρας – μεταλλικό δοχείο με καπάκι που αποθηκεύεται με ασφάλεια μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η χρήση ενός ταψιού με κάρβουνα είναι διασκεδαστική και εύκολη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να κάνετε τη χρήση αυτού του εξαιρετικού αξεσουάρ ακόμα πιο συναρπαστική.
Η προσθήκη ροκανιδιών στο δίσκο με κάρβουνα θα προσθέσει τη γεύση του καπνού σε ό,τι ψήνετε στη ψησταριά. Προσθέστε τα ροκανίδια αφού τα κάρβουνα ανάψουν και είναι έτοιμα για ψήσιμο, προσθέτοντάς τα απευθείας στα κάρβουνα ή μουλιάστε τα σε κρύο νερό και προσθέστε τα στο θάλαμο καπνίσματος στο δίσκο πριν ανάψετε τα κάρβουνα.
Χρησιμοποιήστε κάρβουνο υψηλής ποιότητας αντί για μπρικέτες. Οι μπρικέτες είναι επικαλυμμένες με χημικές ουσίες για να τις βοηθήσουν να αναφλεγούν και τείνουν να καίγονται πιο γρήγορα και πιο ζεστά από το κάρβουνο. Αυτό μπορεί να είναι μην είναι ιδανικό για τη σχάρα σας.
Αναφερόμενοι σε μη-ιδανικά σενάρια, τα τηγάνια κάρβουνου ζεσταίνονται σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό άλλωστε έχουν σχεδιαστεί. Ωστόσο, συμβουλεύουμε την χρήση ενός τηγανιού κάρβουνου ανά ψησταριά. Εξάλλου, με ένα τηγάνι κάρβουνου πετυχαίνετε τις ιδανικές συνθήκες grilling .
Πάντοτε να έχετε κατά νου την ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε κάρβουνο. Να αποθηκεύετε τα κάρβουνα σε δροσερό και ξηρό μέρος όπου δεν θα βραχούν. Κρατήστε τα αναλωμένα κάρβουνα σε μεταλλικό κάδο με καπάκι και κρατήστε τα μακριά από το σπίτι, σε προστατευμένο χώρο.
Πάντα να αφήνετε το κάρβουνο να σβήσει τελείως ή να καεί πριν το μετακινήσετε. Χρησιμοποιείτε πάντα προστασία από τη θερμότητα όπως τα ανθεκτικά στη θερμότητα γάντια μπάρμπεκιου για να χειρίζεστε οτιδήποτε μπορεί να είναι ζεστό.